Lõuna politseipresiidiumi operatsioonide keskus sai laupäeva õhtul teate, et Baieri liidumaa Garmisch-Partenkircheni maakonnas Murnau am Staffelsees asuva Burggrabeni kaubanduskeskuse ees lamab kaks raskelt vigastatud meest. Kohale saabunud kiirabi tegi kindlaks, et vanem mees on juba vigastustesse surnud. Noorem suri hoolimata elustamisjõupingutustest veidi hiljem haiglas.

Mitu meediakanalit teatas Ukraina välisministeeriumile viidates, et tegemist oli Ukraina sõduritega, kes olid Saksamaal taastusravil.

Politsei alustas kohe operatsiooni ja suutis veel samal õhtul sündmuskoha lähedal oma elukohas vahistada mehe, keda peetakse kahtlusaluseks. Tegemist on 57-aastase venelasega. Asja uuriv kohtunik andis välja mõrvaga seotud vahistamismääruse.

Baieri liidumaa siseminister Joachim Herrmann ütles eile keskpäeval, et praegu ei ole mingeid viiteid sellele, et tegu oleks olnud „Venemaa ja Ukraina vastasseisu peegeldusega“.

Politsei esialgsetel andmetel oli kolme meest pealtnägijate sõnul juba varem linnas koos nähtud. Kaubanduskeskuse juures lahkus üks mees, naasis noaga ja pussitas kaht ülejäänut. Pealtnägijate sõnul oli mängus väga palju alkoholi.

„Kohalik kriminaalpolitsei uurib seda nüüd väga hoolikalt. Meil ei ole veel lõplikke tõendeid,“ ütles siseminister Herrmann.

Jaga
Kommentaarid